Korpusznyelvészetről magyarul

 

Az első magyar nyelven megjelent

korpusznyelvészettel foglalkozó könyv a SEGÉDKÖNYVEK A NYELVÉSZET TANULMÁNYOZÁSÁHOZ című sorozat XLVI. kötete, mely az olvasók széles rétegét kívánja megismertetni a korpusznyelvészet alapjaival és alkalmazási lehetőségeivel.

A könyvet középiskolás tanulók, nyelvszakos egyetemi diákok, és nyelvészek is egyaránt haszonnal forgathatják, annak ellenére, hogy egyes részek esetleg túl egyszerűnek, vagy éppen ellenkezően, túl bonyolultnak tűnnek első pillantásra. A könyv hiánypótló, hiszen magyar nyelvű átfogó mű még nem készült a korpusznyelvészetről, és a hozzáférhető szakcikkek száma is elenyésző.

A könyvben nem csak a túlsúlyban levő angol nyelvi korpuszok, hanem a lehetőségekhez képest, a magyar, francia és német, valamint a környező országok nyelveire vonatkozó információk is megtalálhatók.

Kiadó: TINTA KÖNYVKIADÓ         ISSN 1419-6603  ISBN 963 7094 42 3

A könyv teljes anyaga PDF formátumban e honlapról is letölthető. Az oldalszámok megegyeznek a nyomtatásban megjelent könyvvel. Ha idézni kíván, nyugodtan használhatja az elektronikus változat oldalszámait. Megköszönném, ha küldene egy rövid bibliografikus értesítést a műről, amelyben az idézet(ek) megjelent(ek). Szakdolgozók értesítését is szívesen látom. 
A szerzőről     A könyv letöltéséhez      Levél a szerzőnekA_szerzorol.htmlA_szerzorol.htmlmailto:korpusz@me.com?subject=korpuszA_szerzorol.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2